Category Archives: DECEIVE

ENGLISH – YOU CANT DECEIVE ME AGAIN!

Det har varit en hård vecka för mig och mina klasskamrater. Svåra prov i både Svenska och Engelska B. Engelskan är något jag tillägnat större delen av veckan till, ligga och lära glosor. Inexcusable, binge, intervention, percondition. Jag känner att mitt ordförråd har utökats och att jag förmodligen kommer kunna hålla dialoger i fortsättningen. Att det håller en ganska hög nivå. Goodbye misstakes! Dem misstag man kan göra i engelska språket är redan gjorda av mig och att jag nu helt enkelt lärt mig av mina dem keyleg (nyckelben), cook (kock), rubbed (rubbad), A (jag) och många fler är redan avklarade. Och nu kan jag. Jag är sån pojke, som lär sig av misstagen för att utvecklas.

Även ett arbete i Historia A har legat mig tungt under veckan. I tre veckor har jag haft tid att skriva ett två sidor långt brev där jag låtsas vara Karl XIV. Jag har dragit mig för det men en dag innan inlämningen fanns det inte längre någon idé att ignorera uppgiften. Jag startade vid sjutiden igårkväll och var färdig tre inatt, två och en halv sidor hade jag då skrivit. Fixade den lite i skolan och arbetet blev plötsligt tre. Jag var orolig över hur min lärare skulle reagera och jag tog kontakt med henne och det visade sig att hon tyckte det var lugnt. Pju. Dock får jag en stund senare veta att man skulle använt mig av radavstånd 1.5 (vad det nu var) vilket jag inte sagt till henne att jag struntat i. Jag fick genom min klasskamrat veta vad radavstånd var och såg, när jag lade in det i dokumentet, att mitt arbete var fyra sidor längre än de andras. Jag har alltså skrivit ett fyra sidor för långt arbete. Är det något Freud skulle kunna förklara? Omedveten felprestation? Kanske vill jag helt omedvetet visa för min lärare att jag är överdrivet ambitös.
Hursomhelst lämnade in brevet som det var och hoppas på det bästa helt enkelt. Jag fick trotsallt inte ta datorkörkortet i trean då vår datorlärare favoriserade och endast två i klassen fick chans att till det gudomliga kortet. Och någon Datorkunskap har jag knappast läst då dagens tonåringar redan känner till datorernas funktioner så bra(?).

Ännu en gång sitter jag på balkongen nu. Under veckans gång har det varit brutalt varmt här och jag har verkligen lidit, något så fruktansvärt. Jag har svettats och deodoranten har varit slut. Jag har inte haft tid att köpa ny och kollapsen har varit nära. Jag har blivit brun och blond. Fräknarna har återkommit efter sin tids ovanligt korta uppehåll och solen har på något vis satt igång en process inom mig som gör mig hårigare och hårigare. Jag önskade skägg i julklapp 2006 och nu behövs rakhyveln på riktigt. Jag känner mig vuxen, adult. Im not a kid anymore.

Jag har skänkt många tankar till min fader under veckans gång. Han är vuxen och en förebild för mig,  och han har skägg. När jag suttit och tänkt har jag kommit fram till att han är en ganska fin far som alltid velat mitt bästa och alltid uppmuntrat mig. När jag var tolv sade han att jag kunde sjunga, när jag var femton hade jag potential att bli den nya Stellan Skarsgård. Och när jag var sexton sade han att min tid kommer. Gatorna är snart dina, Vidar. Jag vet inte ifall jag ska tro på honom, men jag mår bättre av det. Klyscha det där med “Hellre ledsen av sanningen är lycklig av lögnen”.  Naivt av dem som lever efter det.
Jag fick en bok av pappa i julklapp. Den handlar om en manlig supermodell i New York. Jag brukar läsa den när jag åker bussen till skolan, för att få tiden att gå. Plus att stämningen mellan oss svenskar och de spanska hembiträdena är något spänd just nu och genom att sitta läsa kan jag koppla av. Dock försöker jag göra mitt bästa för att lätta upp stämninge genom att avstå att sätta mig ned på lediga platser ifall en kvinna redan står upp, jag ropar henne till mig och säger “Sentate” (sätt dig). Ganska artigt av mig. Förtjänar lite uppskattning för mitt engagemang för god stämninge på L-2 snart. Undra om det finns något liknande GP:s Dagens Ros i Spanien? Isåfall ska jag börja läsa den, varje dag.
Hursomhelst. Boker är mycket intressant men enormt rå på ett snuskigt vis. Författaren utelämnar inga detaljer och allt om hur han går till väga när han knullar strippor och tar kokain på Manhattan finns med. När jag pratade med min far igår frågade jag om han själv läst boken. Nej sade han. Tacka för det.

Varför får inte jag hugga ved när Agneta Fältskog?