Category Archives: Inredning

Att få utrymme!

Jag måste bara passa på att dedicera ett inlägg till en fantastisk företeelse som hjälpt mig så otroligt mycket den senaste tiden! Det kallas selfstorage och är precis som det låter självförvaring. Jag som bott i Stockholm under en längre tid har samlat på mig en hel del saker som jag inte använder längre. Ni vet hur jag är, man hittar något på extrapris och tänker att ”den här måste jag ju ha” sen lägger man den i en låda någonstans och så använder man den inte mer än en gång om året ungefär. Jag har även en tendens att fastna för gratiserbjudanden… Den typen av saker har jag massvis av, så mycket att det faktiskt börjar bli lite brist på plats i min lägenhet och nu har jag tröttnat på det! Så jag gick en sväng ner på stan för att hitta någon affär som erbjuder förvaring eller dylikt.

Jag hittade då denna affären som erbjuder en som privatperson att hyra lager hos dem. Detta innebär att man betalar för att få hyra ett lager som man får fylla med saker som man inte har plats för eller dylikt. Perfekt för mig som har massor med saker att stuva undan. Något som är riktigt bra är också att man behöver inte hyra så stort lager om man har det mesta i kartonger eller flyttlådor.

Man brukar räkna att det får plats 112 normalstora flyttkartonger på 4.5 kvadratmeter! Jag som nästan bara har min flytt hit att skylla på min oreda tyckte ju detta var helt perfekt eftersom att själva sorteringen av saker skedde innan jag flyttade, det har bara blivit som så att jag inte fått upp grejerna. Så allt låg ju redan i kartonger! Men nu är det rent och fint igen i lägenheten och jag har massor av plats över!

Inredning

Det är alltid lika läskigt precis ögonblicket innan jag ska klicka på “Skicka” för att skicka iväg en hemtenta. Satt och klurade på den idag och gick hem till Hanna under kvällen så att vi kunde klura lite ihop på det vi haft lite svårt för. Nu skrev jag klart det sista och skickade iväg den ända bort till Färöarna, så nu är den avklarad.Dags att börja plugga inför tentan på lördag kanske? Nejdå, jag har börjat redan, fast inte så mycket som jag borde ha gjort får jag väl erkänna. Jag har ju egentligen haft hela sommaren på mig, men jag har ju jobbat och hade faktiskt nästan glömt bort att man kunde göra något annat.

Mamma har börjat jobba igen (hon har iofs aldrig slutat) och när hon inte är i skolan eller planerar så har hon fullt upp med att bläddra i kataloger och klura på hur Thomas nya lägenhet skulle kunna möbleras och inredas (vem ska bo där egentligen?). Hon tittar på bilderna han skickat och frågar mig “Ska han ha en gardinkappa eller långa gardiner i köket tycker du? Där kan han ju hänga en lampa. BO! Hur brett är det här med fönstret och balkongdörren? Tänk om mattan är för stor!? Och där ska han ju ha sängen då, då kan han ställa hallbänken där.”. Pappa mest pratar om mått hit och dit och exakt hur mycket som får och inte får plats i släpet. Han försöker förklara exakt hur gardinstänger ska hängas upp, fattar du? Mamma klurar på hur hon ska lyckas övertala Thomas att köpa de där snygga bokhyllorna och soffbordet som hon sett i IKEA-katalogen och som skulle passa så perfekt ihop med hans datorbord och allt det andra. Hon har helt klart för sig hur det ska vara och eftersom att Thomas inte är här så verkar både mamma och pappa istället försöka övertala mig om att de har rätt. Men jag tycker också att det är roligt att bläddra i inredningstidningar och möbelkataloger, så jag förstår mamma. Dessutom vill de båda bara att deras äldste son ska få det riktigt fint i sin nya, fina lägenhet.

//Karin