Inredning

Det är alltid lika läskigt precis ögonblicket innan jag ska klicka på “Skicka” för att skicka iväg en hemtenta. Satt och klurade på den idag och gick hem till Hanna under kvällen så att vi kunde klura lite ihop på det vi haft lite svårt för. Nu skrev jag klart det sista och skickade iväg den ända bort till Färöarna, så nu är den avklarad.Dags att börja plugga inför tentan på lördag kanske? Nejdå, jag har börjat redan, fast inte så mycket som jag borde ha gjort får jag väl erkänna. Jag har ju egentligen haft hela sommaren på mig, men jag har ju jobbat och hade faktiskt nästan glömt bort att man kunde göra något annat.

Mamma har börjat jobba igen (hon har iofs aldrig slutat) och när hon inte är i skolan eller planerar så har hon fullt upp med att bläddra i kataloger och klura på hur Thomas nya lägenhet skulle kunna möbleras och inredas (vem ska bo där egentligen?). Hon tittar på bilderna han skickat och frågar mig “Ska han ha en gardinkappa eller långa gardiner i köket tycker du? Där kan han ju hänga en lampa. BO! Hur brett är det här med fönstret och balkongdörren? Tänk om mattan är för stor!? Och där ska han ju ha sängen då, då kan han ställa hallbänken där.”. Pappa mest pratar om mått hit och dit och exakt hur mycket som får och inte får plats i släpet. Han försöker förklara exakt hur gardinstänger ska hängas upp, fattar du? Mamma klurar på hur hon ska lyckas övertala Thomas att köpa de där snygga bokhyllorna och soffbordet som hon sett i IKEA-katalogen och som skulle passa så perfekt ihop med hans datorbord och allt det andra. Hon har helt klart för sig hur det ska vara och eftersom att Thomas inte är här så verkar både mamma och pappa istället försöka övertala mig om att de har rätt. Men jag tycker också att det är roligt att bläddra i inredningstidningar och möbelkataloger, så jag förstår mamma. Dessutom vill de båda bara att deras äldste son ska få det riktigt fint i sin nya, fina lägenhet.

//Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *